Stanna tiden

Alltså redan nio dagar sen jag skrev här sist. Vart tar tiden vägen egentligen?! Helt uppenbart att man som småbarnsförälder inte har så mycket tid till övers. Blir betydligt mindre skrivet här denna mammaledighet jämfört med första. Fotar knappt något heller och det måste jag försöka bli bättre på, särskilt bilder på Alex, för hans utveckling får man ju inte tillbaka och man glömmer så fort och då är det bra med bilder att titta tillbaka på. :)
 
Ja vad har hänt sen sist då? Vi har haft dop för älskade lilltrollet, hunnit med en miniförkylning därefter då Alex hade feber endast en dag som han sov sig igenom och även sov bort värsta sjukan. Nu är han bara lite småsnorig men inte alls direkt märkbart. Själv har jag haft ont i halsen, varit snorig och känt mig sjuk i kroppen, men nu har det värsta gett sig.
 
Ska blogga mer om dopet i ett annat inlägg när jag hämtat lite bilder hos Emme.
 
Dennis har fyllt nio år så vi har kalasat för fullt och firat honom. Stora killen som bara var 4 år när jag träffade Christer. ♥
 
 
Mums med marängtårta och äggkräm mellan!!
 
Emil bokstavligen äälskar "sin skola" som han säger,, han vill dit varje dag nu och tjatar nästan direkt vi stigit upp. Idag när han var ledig så sa han att han skuille till skolan och blev så besviken då jag sa att det är helg nu och att det blir skola nästa vecka. Men då kom extramorfar Jan som en räddande ängel och hämtade honom så han fick följa med honom några timmar för lite kvalitetstid och han hade så roligt så han ville inte alls fara hem, Jan fick muta honom med godis för att han skulle vilja följa med hem. ;) Han har pratat om att Jan ska hämta honom sen förra veckan så idag tyckte Jan att det var dags. Så roligt när Emil uppskattar sina nära och kära så mycket och säkert speciellt för honom att få fara iväg ensam för han är väldigt noga och bestämd med att "mamma stanna hemma!!". Vårat stora gotroll ♥
 
 
Läser saga för lillebror som bestämt skulle sova i hans säng ♥
 

De där inläggen om sommaren tar jag nån annan dag. Har varit vaken sen strax efter 5 så jag känner att ögonlocken snart ramlar ner. Honey har redan somnat här bredvid mig på soffan. ;)
 
Avslutar med ett par bilder på minsta lillhjärtat.
 

Alex 4 månader

I torsdags förra veckan blev vårt älskade lillhjärta redan fyra månader. Exakt en månad sen dessutom som jag bloggade så nu var det ju på tiden!
 
Har har blivit så stor vårt lilltroll och utvecklats massor varje vecka.
- Han ska vända sig hela tiden och har börjat kämpa med benen under sig och trycker sig framåt när han ligger på magen. Men än så länge har han inte orken i armarna för att hålla sig nog uppe så det blir en ordentlig krypträning. Nu trycker han sig bara framåt med näsan i backen om man så säger, sötungen där. ;)
- Han har 62-68 på kläder
- Är väldigt social och lättroad. Kan börja skratta högljutt åt en helt främmande människa på affären om han/hon bara ger han ett ögonkast eller säger hej. Minsta lilla uppmärksamhet så blir han glad.
- Han har stort närhetsbehov och vill helst av allt sitta i famnen eller åka runt och se på diverse saker. Inget fan av att ligga i babygymet eller någon annanstans där han är själv. Går endast då han är på väldigt bra humör och varken trött eller hungrig.
- Jollrar mam-mam-mam

Idag har vi varit på BVC för kontroll och mätning. Och chockar oss lika mycket varje gång med hur mycket han gått upp i vikt.
 
Längd: 66,5 cm (+2,5 cm)
Vikt: 7970 g (+1060 g)
Huvudomfång: 43 cm (+2 cm)
 
Våran lilla solstråle som växer så det knakar.
 
Har idag även varit på första gången i babymassagekursen. Roligt med lite uppfräschning sen jag gick med Emil och Alex var så glad att få se lite annat folk än vi här hemma. :)
 

Tillbaka till vardagen

Sommaren börjar lida mot sitt slut och semestern är över för många. Min honey har i veckan återgått till arbetet efter 8 veckors ledighet och Emil har börjat dagis igen. Känns himla trist men samtidigt lite skönt att vara tillbaka i "vardagen" igen med dagis och regelbundna rutiner. Tidigare kvällar och måltider på relativt fasta tider. Lilla Alex är i en tjorvig period med sömnen nu och vi har haft många sömnlösa nätter senaste två veckorna, så tidigare kvällar är ett ont måste för att orka med dagarna, särskilt för honey som måste upp och jobba, ibland har jag tur och får sova en timme till. Emil är också i en sämre period gällande sömnen. Han har mycket fantasier och ser det ena trollet efter det andra, vaknar ofta på nätterna och är rädd,. För det mesta kommer han över till oss vilket innebär att han väcker Alex och Alex väcker honom och så slutar det med att alla sover sjukt dåligt. Men vi biter ihop och väntar på att "perioden" snart går över. Det är rart med barn som man brukar säga och sova får man göra i graven ;)
 
Har haft en helt underbar sommar med tanke på det väder vi haft. Väldigt många båtutflykter och bad i princip varje dag. Kan inte minnas sist jag badade såhär mycket. Så otroligt härligt!
 
Vi har förutom sol och bad även fortsatt projekt renovering av diverse saker på huset, bland annat takbyte. Så nu har vi ett nytt tak på huset och ett färdigmålat garage. Skönt att kunna sätta punkt på det där garageprojektet, bara lite småfix kvar med stuprännor och någon ynka vägg i carporten som ska målas.
 
I höst fortsätter husfixet med bland annat en vedbod som ska byggas.. han är så flitig min karl ♥
 
Har tänkt blogga lite mer specifika inlägg här så småningom så jag kan lägga upp bilder till varje inlägg istället för alla i ett.

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0