Bvc besök

I onsdags var det åter igen kontroll för Alex på bvc. Så roligt att se hur mycket han växt sen senaste besöket så det är alltid kul med dessa besök.
 
Skönt också att få prata lite om Alex mage som strular, så vi får lite råd om hur vi ska hantera det på bästa sätt. Tror dock snart att det inte är så stort problem för det är så himla stor skillnad. Visst kan han ännu ha bekymmer av och till men det är så otroligt mycket mer hanterbart nu. Det pågår inte några långa stunder och han får mycket lättare ut pruttarna som orsakar detta magknip. Tror inte heller att jag kommer behöva avstå från mjölkprodukter när det blivit bra eftersom det känns mer som att han bara har en "överbelastad" mage. Han har gått upp väldigt mycket senaste veckorna och växt massor så eftersom han äter så himla mycket pga den snabba tillväxtperioden blir det för mycket mat för magen att ta hand om och då blir det magknip. Nu sover han jättebra på kvällarna. Ofta mellan 19-20 och många ggr tills närmare 01-02 innan han vill äta. Sen äter han bara 1-2 ggr innan det är morgon. Så magen får ju vila betydligt mer nu.
 
Och såhär såg måtten ut nu, 2 månader och 4 dagar gammal (2 veckor sen förra besöket)..
 
Vikt: 5935 g (+ 545 g)
Längd: 61 cm (+ 2 cm)
Huvudomfång: 40 cm (+ 0,8 cm)
 
Nästa besök innebär 3 månaderskontroll och vaccin den 15/7.
 
 
Våran lillgoskrutt ♥

Nu längtar vi bara efter värmen

I torsdags gick Emil på sommarlov och pappa Christer jobbade sin sista arbetsdag innan 8 veckors ledighet. Så himla underbart att vara ledig så många veckor tillsammans!
 
 
Vi inledde deras ledighet med en midsommarhelg. Ettårskalas för lilla Zoey på fredagen och sen har vi bara myst på resten av helgen. Christer har haft jour så vi har inte kunnat bege oss någonstans utanför centrum. På söndag em blev dock jag och mina små pojkar bjudna på laxsoppemiddag hos mamma och Jan så vi lämnade hemmet några timmar. Roligt med lite miljöombyte och så himla gott med laxsoppa.
 
 
Emil ville ju såklart prova sitta på crossen med pappa efter att han varit och kört en runda sen han fått igång den efter ett par års vila i garaget. Väldigt nöjd kille som nu köpt sig en egen liten minicross att leka med inne. Han ska till och med sova med crossen. ♥
 
Igår när Christer gått av sin jour passade vi på med en tur till Granån för inhandling av lite blommor då de nu har 50%. Därefter svängde vi bara förbi hemma, lämnade av blommorna och fortsatte rantandet mot Luleå för lite bra att ha shopping och hämtning av bilderna från gravid- och nyföddsessionen. Äntligen har vi fått hem våra bilder så vi kan fylla upp fotoväggen med Alex växer så det knakar bilder.
 
 
Blev en del bilder så det kommer bli väldigt fullt på väggen. Hur ska det rymmas två sessioner till?!
 
Och idag har jag haft besök av goa kollegorna Malin och Sara. Så trevligt att träffa dem och roligt att höra lite från jobbet också. De hade med sig så himla fina presenter från resten av gänget på jobbet för att gratulera Alex ankomst. Väldigt uppskattat. ♥
 
 
Imorgon ska vi till Emme och Simon på middag. Christer ska hjälpa dom att tapetsera i sitt nya hus så då får vi middag på samma gång. Trevligt ska det bli. :)
 
 
Avslutar med en bild på världens goaste och finaste älsklingshjärtisar ♥♥♥

Alex 2 månader

Imorgon blir Alex två månader. Tiden går så vansinnigt fort så det är inte klokt. Ja jag kommer antagligen skriva det varje gång han blir en ny månad. ;) Just för Alex del är det skönt att tiden går fort och han blir stor fort, bara för att hans mage krånglat så himla mycket och det blir bättre när han växer och magen mognar. Det är inte roligt att se honom bekymras så mycket av denna hemska pruttmage. Nu har jag dock varit utan mjölkprotein helt i tre veckor och det har verkligen blivit bättre. Senaste tre dagarna har det varit i princip helt bra. Han kan komma till ro och sova länge, är nöjd av att ligga själv och titta sig omkring, har inte gallskrikit i timtal som han kunde göra tidigare, vill inte amma hela tiden och har inte haft lika mycket pruttar. Insåg även att det inte är så klokt att överkonsumera sojaglassen då han blev extremt uppblåst efter att jag ätit denna. Han hade sjukt mkt magknip i tisdags efter att jag ätit den några dagar i rad. Det var så mkt pruttar så det smattrade högljutt från rumpan heela tiden, stackarn. Hemskt att vara uppblåst, är ju inte det minsta trevligt när man är det själv. Så himla skönt för min del också att det gett sig då det är otroligt stressande att ha en bebis som inte  är nöjd, särskilt inte då man har en storebror som också behöver uppmärksamhet och sen alla dagistider som ska passas. Har varit grinfärdig ett x antal ggr då jag insett att jag inte kommer att hinna i tid för att det är omöjligt att lägga ner Alex i vagnen. Sen kan ni ju gissa hur många gånger jag gått till och från dagis med en ledsen Alex då han sovit när jag lämnat hemmet men vaknat 1 minut senare på väg till dagis eller sovit hela vägen dit men vaknat på väg hem från dagis av att magen kniper. Stress och panik är något jag fått uppleva i stort sett varje dag sen Alex föddes så ni anar inte hur skönt det är när han äntligen börjar vara helt bra i magen. Hoppas det är som de flesta säger om barn som har kolik, att det upphör vid tre månaders ålder och att jag slipper avstå från mjölk någon längre tid, för det är så segt att måsta tänka på vad man äter hela tiden och lusläsa alla produkter.
 
Förra veckan var vi på läkarbesök på bvc, tvåmånaderskontroll. Allt var bra och han fick en ok-stämpel i rumpan! Det blev även vägning och mätning och han har växt massor sen sist!
 
Vikt: 5390 g (+ 935 g)
Längd: 59 cm (+ 2,5 cm)
Huvudomfång: 39,2 cm (+ 1,2 cm)
 
Nästa besök är nästa vecka, den 18/6.
 
Nu händer det mer och mer i Alex utveckling. Eftersom magen tagit upp den mesta energin av hans liv sen han föddes så har vi mest sett han bekymrad, men nu har han börjat skratta mer och mer. Han ler nästan varje gång man pratar med honom och han ser sig nyfiket omkring när man går runt med honom eller låter honom ligga på soffan/sängen. Eftersom han sover mer nu när magen inte är lika besvärlig så är han piggare då han väl är vaken och oftast väldigt nöjd. Det är så roligt att kunna glädjas mer med honom nu än att bara tycka synd om honom. Han har blivit himla stadig i nacken och håller själv upp huvudet en lång stund innan han lägger ner det mot den som håller i honom. 
Han har gått över helt till storlek 56 på kläder och det dröjer nog inte länge så är de för små, för han har växt i rasande fart sista veckorna. Ska bli roligt att se vad han växt nästa vecka och därefter är det en hel månad till nästa kontroll.
 
 
Lilla sjömannen ♥♥♥

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0