En god natts sömn

Att det är härligt att vara tillbaka i stallet. Går inte att beskriva i ord vilken känsla man får när man kliver in genom stalldörrarna och möts av den ljuvliga hästdoften i dörröppningen och det lugn som infinner sig där. Det är verkligen balsam för själen att bara vara där och pyssla med hästarna. Rensa tankarna samtidigt som man mockar, gör i ordning mat, sopar stallgången och allt annat som behöver göras. Sen när man är ute i ridhuset och arbetar med hästen är det de enda man fokuserar på. Den bästa terapin man kan få. Kommer aldrig kunna slita mig från hästlivet och den glädje och lycka det tillför en. I Love it ♥

Sovit till tio idag och man undrar när man vaknar om det är bra eller dåligt?! Försökte intala mig själv med att det måste ha varit behövligt så att inte ångesten om att man sovit bort halva dan skulle krypa fram. Nåväl, jag är rejält utvilad och ledig hela dan. Hoppas bara jag inte är vaken halva natten bara därför och sen ska upp sex imorgonbitti..!

Helgen har spenderats i sann familjeanda och vi har hunnit med massor. Allt från stall, badhus, middag på kina tillsammans med Sandra och hennes familj till kalasande och filmmys. Såg filmen Law abiding Citizen igår, grymt bra film som jag varmt kan rekommendera vidare till alla som inte sett den!

Nu ska jag ta och hänga upp tvätten som ligger och väntar i maskinen och sen bege mig till stallet för ett ordentligt ridpass med finaste Pinken. Därefter blir det en snabbsväng med honey till Haparanda och Ikea :)

Och så var det helg igen....

Inleder med en ordentlig mysfredagkväll framför tvn med den bästa vid min sida. ♥

Har kört tillbaka hästarna till Holmen idag, fixat och donat i stallet, hunnit med ett kort ridpass i ridhuset och sen gjort pannkaka och plättor som fredagsmiddag. Mumsi! Längtar redan tills imorgon då jag får bege mig ut till stallet och gosa med Pinken. Saknat stallmiljön, den seriösa ridningen med både dressyr och hoppning, mockandet, höpåsarna och allt annat som hör stallivet till. Att jag tyckte det var jätteskönt med sommarbete och slippa åka till stallet varje dag för att mocka skit och fylla höpåsar är redan glömt. Det sitter i blodet, efter två månader kryper saknaden och längtan fram igen..


Vardagarna har verkligen skenat iväg den här veckan. Emelie och Simon åkte hem till Västervik i tisdags, som vanligt lika trist när de åker och man inte vet när man får ses igen. Goa lillasyster med alla sina tokigheter hon hittar på! Tror inte det går en gång utan att jag skrattar åt något sjukt med henne, ibland helt oförståeligt för många.Hann iaf med en crosskörning den här gången, då Simon velat hänga med redan förra gången de var hit och då blev det inte av. Så det var ju tur. Ridningen blev dock inte av pga Pinkens dåliga skor, så vi siktar på nästa gång istället!Min grymt duktiga heting inledde måndagens pass.. ;)

Ser helt underbart ljuvligt ut att flyga sådär högt!


Finaste


Åsså var det dags för Simon.. Och det gick riktigt bra!Kan ju bara nämna att jag själv körde ett varv i en riktig snigelfart, halvt tippade omkull minst två ggr, skrattade så mycket att jag trodde jag skulle kissa ner mig samtidigt som jag försökte hålla crossen på banan och var helt skakis i hela kroppen när jag tagit mig runt. Så jag håller mig bestämt till hästarna istället. Betydligt säkrare! ;)

Kräftskiva

Lillasyster Emelie och Simon från Västervik är och hälsar på i veckan. Som bäddat för festligheter..
Igår bjöds det på kräftskiva hos mamma i Nyborg. Och det var riktigt riktigt gott. Massor av pajer, sallader, röror, bröd, kräftor och annat gott tilltugg var dukat på bordet. Efterrätten bestod av en grymt god blåbärscheesecake med glass till. Blev rejält mätt och när maten sjunkit lite fortsattes festandet med rosévin, öl, cider, kaffe karlsson och melonshots. Spelade ring of fire och alkoholintaget blev tvunget att varvas med vatten för att man överhuvudtaget skulle kunna ställa sig från stolen sen då man i princip fick dricka hela tiden. Men det var galet kul!


Avslutade kvällen på Before innan jag begav mig hem till älsklingen som var tvungen att vara hemma då han har jour och inte kan åka utanför stan... En stor saknad på festen!

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0