Välbehövlig skönhetssömn

Sovit som en stock i natt. Ja förutom alla ständiga drömmar som håller igång i princip varje natt nu under graviditeten. Men man börjar bli van. Endel bra och en del dåliga. Känslomässig storm.

Magen mår tack och lov bra nu. Lugnt och stilla, emellan lilles busliv där inne. Så nu håller jag tummarna att gårdagens nattliga pina var en engångsföreteelse. Har tid hos BM på tisdag, så då får man höra om allt är som det ska, vilket jag såklart tror och hoppas på att det är.

Blev inget strandliv idag, ganska skönt ändå. Då kan man pyssla på här inne och bara mysa. Blir dock en sväng till Happis och Ikea lite senare i em. Komplettera lite saker som fattas till köket.

Ska ta och styra upp en beställning från HM nu. Uppdatera garderoben till mig, lillpyret och honey. :)
Imorgon är det dags för jobb igen. Endast fem dagar denna gång.

Trevlig helg!

Pain

Hetsäter bragokakor och saftsoppa - i hopp om lite snabb energi efter nattens totala brist på sömn.

Hade jag haft en bössa nära till hands i natt så hade nog risken för att skjuta mig själv varit ganska stor. Haft en rent ut sagt helvetes natt och jag hoppas innerligt det var en engångsföreteelse på bra länge. Ja, tills den dag/natt det är dags att föda.

Började under gårdagkvällen med smått molande mensvärk som kom och gick under arbetspassets gång. Väl hemma blev det lite mer, tog panodil och gick och la mig tillsammans med honey. Hann inte sova många timmar så vaknade jag upp av en stånkande mig själv samtidigt som jag kände hur mensvärken höll på att äta upp mig inifrån. Förbannades skithelvetes värk, jag var dödens trött efter allt arbete och ville inget annat än sova! Tog panodil igen då det gått fyra timmar och det är verkligen en piss i havet när det gör så ont som det gjorde då - Hjälpte såklart ingenting. Provade alla liggställningar jag kunde komma på i sängen, men det blev bara värre ju mer jag låg där. Började stråla ut mot höfterna och till slut pallade jag inte ligga kvar. Gick upp och rörde mig lite, satte mig vid datorn ett tag, la mig på golvet, försökte hitta en ställning som minskade värken, men det enda verkade vara att röra mig eller sitta på en stol. Gick till sist tillbaka till sängen, som jag hade kunnat ge vad som helst för att få lägga mig i och bara somna in skönt och fridfullt - men icket. Så fort jag la mig blev det värre igen och jag provade att ligga på golvet ett tag i hopp om att det skulle bli bättre. Såklart inte det heller. Tvingade mig ner i sängen, bet ihop mot värken så mycket jag kunde och gjorde allt för att tänka på något annat. Till sist måste jag somnat, runt halv sex tiden då jag senast kollade på klockan kvart över fem, för denna gång vaknade jag inte av värken - utan av väckarklockan som påminde mig om att det snart var dags att bege sig till jobbet. Halleluja, precis vad jag var sugen på just nu. Men det var väl lika bra för väl där avtog värken successivt i takt med att jag sprang runt som ett lik på avd. Nu känns det ingenting och jag hoppas hoppas hoppas det inte blir så i natt också.


Stackars honey fick sig inte mycket sömn han heller med en slingrande orm bredvid sig som mer eller mindre klättrade uppåt väggarna varje sekund som gick.


Mina kära mammakollegor på jobbet som har vanan inne för graviditeter trodde det var sammandragningar. Jag har då inte en blekaste, nybörjare som man är. Verkligen inte lätt att sätta finger på smärtor man aldrig varit med om tidigare. Dessutom med tanke på hur smärt- och bekymmersfri graviditet jag haft hittils. Men om det ska vara så jävligt med sammandragningar såhär tolv veckor innan BF, hur f-n ska det inte vara den dag det är dags?!

Nåväl, det är en smäll man får ta. Väl värt dessutom med tanke på vad det ger i slutändan. ♥ Nya tag idag. Kanske min gravidkropp inte riktigt pallar med att på två veckor jobba 12 dagar av 14. Tur det bara är tre veckors arbete kvar. Lyckligtvis är jag ledig i morgon. Och då blir det att bege oss ut till stranden och inta solstolarna för en heldag i solen. Om den nu vill säga behagar hålla sig framme. No work i alla fall. För ingen utav oss. Älsklings maratonjour är över så vi kan äntligen bege oss utanför centrum.


Nu börjar det vara dags för middag och sen tror jag bestämt jag ska försöka ge mig ut på en långprommis. Honey roar sig med golvläggning. Nu är det inte mycket kvar tills köket är färdigt och vi kan styra upp ett rent hem. Längtar!

Grattis syrran!

Lillasyster Emelies födelsedag idag. 22 hela år. Och det är såklart värt att nämnas. Hoppas du haft en riktigt bra dag där nere tillsammans med din kärlek och dina vänner. Synd att det är några mil till Västervik så vi missade din födelsedag. Får fira stort nästa gång vi ses. Saknar dig och alla dina upptåg tokmycket!

 

Älskar dig

 

Då var helgens arbete över. Har haft en riktigt mysig familjemorgon idag. Det regniga vädret var som bäddat för film och mys i soffan, så älskling åkte iväg och hyrde Trassel imorse när frukosten mättat våra magar. Ååh så bra film. Ett måste att se för alla som inte sett ännu. :)

 

Nu väntar soffan igen för filmmys med honey efter kvällens arbetspass.

Natti natti

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0