Bvc och babykalas

Igår var det fullspäckat på schemat. Kontroll för Alex på bvc 11.30 och sen babykalas med alla nykomlingar 13-14.30. Riktigt roligt att komma sig ut och träffa lite andra mammor och deras småttingar.
 
Kontrollen på bvc gick bara fint, har fått en så gullig och bra bvc-sköterska så det är så trevligt att gå dit. Vi hade hembesök av henne förra veckan för vägning och lite annat och då vägde lillhjärtat 3365 g. Nu väger han 3680 g och är 52 cm lång. Huvudomfånget har blivit 36,5 cm (34,5 vid födseln). Så han växer med andra ord bra. Konstigt vore annat med tanke på hur ofta han äter. Mer än tre timmar mellan amningarna blir det inte, mer varannan än var tredje timme. Och ibland äter han 3-4 ggr direkt efter varann. Så nog ser han allt till att få i sig det han behöver ;)
 
I måndags blev jag ensam med mina små älsklingar då stora hjärtat började jobba igen. Blev en utmaning att lyckas styra upp morgonen och bege sig till dagis till klockan nio. Det gäller att vara strukturerad och inte kasta bort någon tid på onödigheter. Kommer nog gå smidigare när Alex inte villa amma lika ofta för just nu går mesta tiden på morgonen åt till det, blöjbyte, välling och försöka få på både mig, Emil och Alex några kläder. Frukost för min del får vänta tills vi kommer hem igen jag och Alex.
 
Det är inte så bara att bli tvåbarnsmamma till två små, det tar nog ett par veckor innan man känner sig riktigt varm i kläderna och kunna tillgodose bådas behov samtidigt. :)
 
I veckan har Emil varit på dagis mellan 9 och 16 endast måndag och tisdag. Nästa vecka börjar han på stående tider tis-tors 9-14. Han har haft så roligt där efter två veckor hemma med oss, så roligt att han sa igårkväll att han ville dit även idag och inte vara hemma. Himla kul att han trivs ♥
 
Mjölkstockningen har börjat ge sig, har dock ännu småfeber av och till. Har tagit ipren och panodil med jämna mellanrum och så fort det gått för länge sen sista intag så kommer febern smygandes. Men igårkväll när febern mätte 38 kände jag bara att nu får det vara feber, orkar inte svettas en natt till då febern går ner. Och imorse var det bara 37,8, känns skönt. Känner mig inte alls dålig längre. mer bara jäkligt trött då sömnen senaste två veckorna inte varit den bästa. Sovit max tre timmar i sträck, så huvudet spränger var och varannan dag av övertrötthet. Måste försöka vila på dagarna sen när Emil är på dagis. Blev inget sånt denna vecka då det var för mkt på agendan.
 
En två veckor gammal Alex ♥
 
 
Mammas lilla hjärta ♥

Sitter här med goskrutten på bröstet, Emil leker så fint med sina bilar och är så himla snäll och lugn. Det går då så bra när vi är helt själva, han leker så bra själv så jag kan inte alls klaga på tillvaron :) Hoppas honey kan sluta tidigare idag för sen är vi lediga tillsammans resten av helgen. ♥
 
I em/kväll blir det valborgsfirande!

Bättre har man mått


Känner mig mer död än levande. Ligger här under tre filtar, vetekudden på bröstet och nästan 40 graders feber. Har åkt på mjölkstockning

Vaknade i morse av ett sjukt ömt bröst och frös så jag trodde jag skulle skaka bort. 40.2 stod tempen på när jag varit uppe en liten stund, den steg snabbt från 39.5 som den var direkt på morgonen. Otroligt att det går så fort att bli så dålig, mådde som vanligt 3-4 inatt när jag var vaken för amning. 

Så dagen idag har med andra ord spenderats i liggläge. 

Tur världens bästa honey ännu är hemma så han hållt ställningarna med hushållet och varit ute med Emil hela dagen så att jag fått vila! ❤️ 


Mys med lillhjärtat ❤️

En vecka har gått

För exakt en vecka sen satt jag här och hade värkar. Värkar som blivit mer och mer regelbundna. En timme senare åkte vi in till förlossningen.
 
Tänk att det redan är en vecka sen vi fick vårt älskade lillhjärta. Tiden går som vanligt jättefort, särskilt när man har agendan full som vi haft den senaste veckan. Känner att tempot varit alldeles för högt. Är helt slut i kroppen och huvudet när man inte riktigt vilat som man borde efter en förlossning. Sunderbyn torsdag och fredag för pku-prov samt läkarbesök. Sen har påsken bidragit med massor av trevligheter, vilket såklart varit jätteroligt och absolut inget man velat ställa in. Men då får man ta smällen sen med en slut kropp. ;)
 
I sunderbyn gick allt bara bra. Läkarbesöket var ok och han hade gått ner i vikt till 3090 g på torsdagen och upp till 3110 g på fredagen, så det går åt rätt håll. Amningen funkar som den ska!
 
I veckan har vi bara nyföddfotografering imorgon, annars har vi ingenting planerat. Känns så otroligt skönt. Har idag bara tagit det lugnt och inte gjort något särskilt. Lilla Alex tycker vi ska vara vakna på nätterna för både amning och se på spännande saker i sovrummet. Inatt har han varit helt pigg och klarvaken klockan tre och hur lätt är det att motstå att inte ligga och titta på honom när han är sådär pigg och söt och tittar på allt hur nyfiket som helst. Nej det går bara inte. Han är alldeles för go för det. ;) Så det blir med andra ord en hel del sömnbrist. Får försöka vila en stund under dagarna istället.
 
En vecka gammal (ung) idag. Det har vi firat med premiärbadning. Så gossigt med lillkroppen i vattnet. ♥
 
 
Lilla goälskling som är så pyttig och liten, bara storlek 44 på denna body.
Älskar dig så otroligt mycket ♥

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0