Alex 6 månader

Idag blir vårt minsta gohjärta ett halvår gammal. Ett halvår har han förgyllt våra dagar med så mycket kärlek och lycka. Lilla gotrollet vårat. Han har utvecklats så otroligt mycket på dessa sex månader.
 
* Kryptränar för fullt, nu orkar han stå på alla fyra och gunga sig framåt och ibland lyckas han få fram ett ben eller en arm men sen tar det stopp. Tror dock inte det dröjer länge innan han kommer på hur man gör för det går bättre och bättre för varje dag. Bakåt och åt sidorna går det däremot som en dans.
* Har mestadels storlek 74 i klädväg, fått rensa ut alla pyjamaser och nästan alla bodysar i storlek 68. Byxor funkar ännu i 68. 
* Får smakportion varje dag och nu är det lite blandat av egen lagad och av burkmat. Har även fått prova ersättning/välling till natten i förra veckan. Det var uppskattat och han sov betydligt bättre därefter. Så nu ska vi börja med det varje kväll så kanske han minskar ner på nattamningen. Ammar helt förutom smakportioner och vällingen/ersättningen vi nu börjat med kvällstid.
* Bajsar bara på pottan sen snart två veckor tillbaka, blir upprörd och irriterad när han är nödig och jag inte riktigt förstår att det är bajsa han vill göra. Men det går bättre och bättre att "läsa av" vad han vill. Har inte bytt en enda bajsblöja sen han bajsade på pottan för första gången, så det är verkligen hans grej. Kissar även där nästan direkt jag sätter honom där, så förhoppningsvis blir han blöjfri tidigt.
* Besväras enormt av kommande tänder, hoppas verkligen de kommer fram snart så han slipper detta kliande.
* Sover enbart med oss i sängen och det är ju bara såå mysigt. Det ska han få göra lääänge ;) Somnar 18-18.30 för natten och gör morgon runt 07, ibland tidigare. Ammar 2-4 ggr varje natt.
* Jollrar för fullt och har minskat ner med sina skrikljud till ett jollrande da-da-da-da när han vaknar. Älskar att göra pruttljud så det sprutar spott från munnen.
 
 
Och i förra veckan var vi på läkarbesök och sexmånaderskontroll på bvc. Allt var bra så han blev godkänd! ;)
 
Längd: 72 cm (+ 2 cm)
Vikt: 9025 g (+ 340 g)
Huvudomfång: 44,5 cm (+ 0 cm)
 
 
Grattis på halvårsdagen, lilla hjärtat ♥♥♥

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0