Alex 10 månader

I lördags, på alla hjärtans dag, blev Alex 10 månader gammal. Snart får vi ha ettårskalas. Tänka sig! Och redan ett år sen jag gick på graviditetsledighet. Känns verkligen inte som att jag varit ledig i ett år.
 
Stor kille har han blivit och han har lärt sig massor.
 
* Älskar mat, han äter verkligen allt och helst äter han själv också. I fruktväg är clementiner hans favorit. På kvällarna äter han hemmagjord gröt som han står sig betydligt bättre på än industrigröt.
* Slutade amma när han var 8 månader.
* 3 veckor efter att jag slutat amma tog han tutten helt självmant och har troget haft den dagligen sen dess. Har ju haft tuttarna på golvet lite här och där och han har lekt med dom jämt och ständigt, men så helt plötsligt en dag så hade han kvar tutten i munnen och sov sen med den. Sover betydligt bättre med tutten, behöver bara få tutten när han vaknar så somnar han om. Gudomligt skönt!
* Har storlek 80-86 på kläder, fötterna är 12-13 cm, så storlek 21 på skor/sockar.
* Jollrar massor och har lärt sig att säga mamma, pappa och bö. Dä säger han också när han visar något han håller i handen. När han inte vill något så skakar han på huvudet. Han skakar även på huvudet när man busar med honom och när man säger ajabaja eller nej nej. Älskar att prutta med munnen så det sprutar spott.
* Han kryper i en väldans fart. Ställer sig och står upp helt utan att hålla i sig och går för fullt med gåvagnen eller mellan/längs med möbler. Han går även om man håller honom i händerna.
* Klättrar upp för trappen så fort han får chansen. Försöker även klättra upp på möbler, men klarar inte några höga möbler som tex soffan.
* Är ett riktigt busfrö och skrattar åt i princip allt. Väldigt go och glad.
* Har ett väldigt stort behov av närhet och vill ofta bli buren. Sover med oss i sängen och jag tror det dröjer innan han kommer vilja sova i egen säng. Somnar när man ligger bredvid honom och då kramar han om en ordentligt, somnar oftast på bara några minuter
* Somnar runt 19.30 för natten och gör morgon kring 07. Äter ett vällingmål runt 05.
* Är inte alls förtjust i att vara med någon annan än mamma och pappa och på sista tiden har han blivit en riktig pappapojke.
* Använder pincettgreppet
* Har börjat krypa in till Emil och hans rum och leker där jättebra själv. Älskar att stå i köket och slå med kastrullerna eller plocka med lekmaten i kastrullerna.
* Emil är hans stora favorit och han har så roligt med Emil, dock är ju inte storebror så snäll alla gånger så det blir ofta tårar. ;)
* Sover två lurar på dagen. En kortare på fm och sen en långvila efter lunch på 2-3 timmar. Sover alltid ute i vagnen.
* Har senaste veckan lärt sig vinka. Dock kommer det inte så ofta, men någon gång har han vinkat tillbaka när man vinkat åt honom.
 
För en och en halv vecka var vi på återbesök hos läkaren för att kolla hur det gått med andningen och inhalationerna. Eftersom han blev bättre och bättre minskade jag ner inhalationerna och nu på läkarbesöket lät han helt bra, han var dessutom helt frisk så han fick diagnosen förkylningsastma. Vi ska inte ge några inhalationer nu utan direkt han blir sjuk ska vi ge morgon och kväll om han får problem med andningen då. Vi tog även ett blodprov för att se att han inte har mjölkallergi då han haft så mkt problem med magen, varit väldigt gasig, lös i magen och haft mkt magknip. Blodprovet visade inget så förmodligen har han bara känslig mage. Viktigt med bra kost för honom. Nacken som är sne av och till ska kollas upp av sjukgymnast och en remiss är skickad. Har varit mycket med Alex men skönt att få ordning på allt. ♥
 
Inför läkarbesöket togs längd och vikt som visade följande:
 
Längd: 77,5 cm (+ 2,5 cm)
Vikt: 10660 g (+ 380 g)
Huvudomfång: 47,5 cm (+ 1,2 cm)
 
När Alex var 8 månader såg hans mått ut såhär:
 
Längd: 75 cm (+ 3 cm)
Vikt: 10280 g (+ 1255 g)
Huvudomfång: 46,3 cm (+1,8 cm)
 
Det märks att han är igång mer nu då han planat ut lite på viktkurvan och inte gått upp lika mkt som tidigare gånger. Det märker man på kroppen också att den börjar bli lite slankare. Äter som en häst gör han också så han behöver mycket mat. Han och Emil är då verkligen som dag och natt när det kommer till mat, då Emil är så otroligt kräsen och liten i maten.
 
Jag är så otroligt dålig på att använda systemkameran så det blir mest mobilbilder..
 
Alex 8-10 månader.
 
 
 
Älskade trollungar ♥♥♥Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0