Bvc och babykalas

Igår var det fullspäckat på schemat. Kontroll för Alex på bvc 11.30 och sen babykalas med alla nykomlingar 13-14.30. Riktigt roligt att komma sig ut och träffa lite andra mammor och deras småttingar.
 
Kontrollen på bvc gick bara fint, har fått en så gullig och bra bvc-sköterska så det är så trevligt att gå dit. Vi hade hembesök av henne förra veckan för vägning och lite annat och då vägde lillhjärtat 3365 g. Nu väger han 3680 g och är 52 cm lång. Huvudomfånget har blivit 36,5 cm (34,5 vid födseln). Så han växer med andra ord bra. Konstigt vore annat med tanke på hur ofta han äter. Mer än tre timmar mellan amningarna blir det inte, mer varannan än var tredje timme. Och ibland äter han 3-4 ggr direkt efter varann. Så nog ser han allt till att få i sig det han behöver ;)
 
I måndags blev jag ensam med mina små älsklingar då stora hjärtat började jobba igen. Blev en utmaning att lyckas styra upp morgonen och bege sig till dagis till klockan nio. Det gäller att vara strukturerad och inte kasta bort någon tid på onödigheter. Kommer nog gå smidigare när Alex inte villa amma lika ofta för just nu går mesta tiden på morgonen åt till det, blöjbyte, välling och försöka få på både mig, Emil och Alex några kläder. Frukost för min del får vänta tills vi kommer hem igen jag och Alex.
 
Det är inte så bara att bli tvåbarnsmamma till två små, det tar nog ett par veckor innan man känner sig riktigt varm i kläderna och kunna tillgodose bådas behov samtidigt. :)
 
I veckan har Emil varit på dagis mellan 9 och 16 endast måndag och tisdag. Nästa vecka börjar han på stående tider tis-tors 9-14. Han har haft så roligt där efter två veckor hemma med oss, så roligt att han sa igårkväll att han ville dit även idag och inte vara hemma. Himla kul att han trivs ♥
 
Mjölkstockningen har börjat ge sig, har dock ännu småfeber av och till. Har tagit ipren och panodil med jämna mellanrum och så fort det gått för länge sen sista intag så kommer febern smygandes. Men igårkväll när febern mätte 38 kände jag bara att nu får det vara feber, orkar inte svettas en natt till då febern går ner. Och imorse var det bara 37,8, känns skönt. Känner mig inte alls dålig längre. mer bara jäkligt trött då sömnen senaste två veckorna inte varit den bästa. Sovit max tre timmar i sträck, så huvudet spränger var och varannan dag av övertrötthet. Måste försöka vila på dagarna sen när Emil är på dagis. Blev inget sånt denna vecka då det var för mkt på agendan.
 
En två veckor gammal Alex ♥
 
 
Mammas lilla hjärta ♥

Sitter här med goskrutten på bröstet, Emil leker så fint med sina bilar och är så himla snäll och lugn. Det går då så bra när vi är helt själva, han leker så bra själv så jag kan inte alls klaga på tillvaron :) Hoppas honey kan sluta tidigare idag för sen är vi lediga tillsammans resten av helgen. ♥
 
I em/kväll blir det valborgsfirande!

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0