Alex 1 år

För två veckor sedan blev vår goa lillkille 1 år gammal och vi fick ha hans första födelsedagskalas. Det är något speciellt med den första födelsedagen, helt plötsligt blir dom en liten storkille. Hela släkten var här och firade tillsammans med oss. Så roligt att alla kunde komma och han fick så himla mycket fint i present. Tusen tack alla ♥
 
 
 
 
Blev aldrig att skriva något om Alex som 11 månader. Så vi hoppar direkt till vad han kan som ettåring. Vissa saker har han kunnat länge och vissa har han nyligen lärt sig.
 
- han klättrar upp i soffan och även ner från soffan.
- älskar att stå i fönstret och titta ut på alla som går förbi. Även så att han sätter sig på fönsterbrädan, men det är inte mammahjärtat så förtjust i. ;)
- har samma intresse som storebror Emil när det kommer till bilar och traktorer. Pruttar med munnen när han kör med bilarna på golvet.
- han har sedan 10 månders ålder tränat på att ta ett par steg, men aldrig så att han vågat något mer än 2-3 steg. En vecka innan hans födelsedag vågade han på att ta betydligt fler steg och varje dag ökade gångsträckan. Ett par dagar innan han fyllde år släppte det ordentligt så att han gick stadigare och av och till hela dagarna. Kröp när det skulle gå fort. Idag går han i stort sett bara. Är inte ofta han kryper numera och det tränas för fullt för att kunna springa. Han är så nöjd och en riktig buse när han går omkring här i huset. :)
- äter allt i matväg, finns nog ingenting han inte äter. Hans stora passion i livet är verkligen mat. Han har även fått prova på lite godsaker också som fika, tårta och glass och det var väldigt uppskattat. Försöker äta själv med sked men än går det inte riktigt hela vägen in i munnen utan hjälp av oss.
- klättrar både uppför och nerför trappen.
- sover inte hela nätter, vaknar några ggr varje natt för att få tutten, äta välling, eller något annat som besvärar honom, tex tänderna och magen. Har fått börja sova i sin egen säng men kommer över till oss under natten och det går jättebra för honom att somna i sin säng. Planen är att han snart ska få flytta in tillsammans med Emil i eget rum. På dagarna sover han ute i vagnen, en gång på fm och en gång på em, totalt 3-4 timmar
- tutten är en av hans käraste ägodelar.
- älskar att bada, det absolut bästa han vet förutom att äta.
- har fyra tänder totalt, misstänker att det snart kommer någon fler för det är väldigt ajaj i munnen.
- är otroligt busig och älskar att leka tittut, bli jagad och gömma sig i kojor. Väldigt lättroad. ♥
 
En helt fantastisk underbar pojke som ger oss så mycket glädje om dagarna.
 
På bvc har vi varit för kontroll som 11 månader, samt 1 år då det även var vaccin.
 
11 månaderskontroll (3 dagar innan hans 11 månadersdag), då även läkarbesök.
 
Längd: 79 cm (+ 1,5 cm)
Vikt: 10600 g (- 60 g)
Huvudomfång: 47,7 cm (+ 0,2 cm)
 
12 månaderskontroll med vaccin:
 
Längd: 80 cm (+ 1 cm)
Vikt: 11300 g (+ 700 g)
Huvudomfång: 48 cm (+ 0,3 cm)
 
Han har storlek 86 på kläder och storlek 21 på skor. Fötterna är 12,5 cm långa.
 
Och såklart har vår älskade gokille förevigats massor på bild. Har dock konstaterat att jag är mycket sämre på att fota nu än då Emil var liten, men man har inte riktigt samma tid.
 
 
Världens goaste gounge!! ♥



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0