Ekorrbon

 
Recept:
 
200 g rumsvarmt smör
5 dl mjöl
6 msk socker
 
Fyllning
150 g smör
2 dl socker
4 msk mjöl
4 msk grädde
 
Tillbehör
30 folieformar

  • Blanda ihop smör, mjöl och socker till en deg.
  • Smält smöret till fyllningen i en kastrull och tillsätt därefter resten av ingredienserna, låt koka i 5 minuter.
  • Dela degen i 30 bitar och tryck ut bitarna i folieformar. Fördela fyllningen på den uttryckta degen i folieformarna.
  • Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i 8-10 minuter.
 
Världens godaste kakor!! Dessa har alltid mormor haft på kalas och när Sandra gjort dessa på Mejas kalas var jag ju absolut tvungen att ta receptet och göra dem till Tims kalas förra helgen. Så nu delar jag med mig dem vidare och hoppas det smakar. ;)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0