Läkarbesök

I tisdags var jag med Emil på återbesök på barnmottagningen. Kring jul har vi kört ett år med astmamedicin och han har knappt varit sjuk sen vi började med den. Innan det hostade han i princip varje natt sen ett år tillbaka och kräktes 9/10 ggr som han fick hostattacker. Det blev med andra ord väldigt många byten av sängkläder och att göra det mitt i natten, nästan varje natt, kändes verkligen inte hållbart, särskilt inte när kräkningarna var rejäla kaskadkräkningar.
 
Vi köpte en luftrenare som vi körde nattetid och höll Smilla (katten) borta från sovrummet ifall det var någon allergi det handlade om. Luftrenaren hjälpte, men inte helt och kräkningarna fortsatte så fort han hostade, skrattade, busade, svalde större bitar av mat, ja väldigt väldigt ofta helt enkelt. Och så fort han skrek av tjurighet så kräktes han också, vilket slutade med att man undvek sådana situationer. Kändes tillslut inte hållbart längre så på bvc fick vi tid för läkarbesök som sedan remitterade oss vidare till barnmottagningen. Fick tid dagen efter läkarbesöket så det gick himla fort allt.
 
Var inne på att det handlade om någon allergi eller något annat med magen i och med kräkningarna, men läkaren på barnmottagningen valde att fokusera på hostan, lyssnade på lungorna och skrev sedan ut astmamedicin som vi skulle ge morgon och kväll. Vi tog även pricktest på massor av födoämnen och de djur vi hade hemma och tack och lov visade det ingen allergi alls. Jag kände mig lite skeptisk att astmamedicin verkligen skulle hjälpa mot dessa hemska kräkningar, men tji fick jag. Bara dagen efter att vi påbörjat inhalationer åt han maten utan problem och dagarna som följde åt han bara större och större portioner. En otrolig lycka och lättnad då han alltid ätit så otroligt lite, knappt att han åt 2-3 skedar mat ibland och många gånger spydde han upp maten direkt. Hostan försvann den också och tillslut var han helt besvärsfri. När vi några veckor senare kom på återbesök konstaterade vi att det verkligen hade hjälp och läkaren var nöjd och glad hon också. Detta var i slutet på december och nu är vi i september och allt har flytit på sedan dess. Han äter mycket bättre, hostar i princip aldrig, har inte kräkts mer än max 1-2 ggr sedan vi började med medicinen och har knappt varit sjuk.
 
Läkaren konstaterade förkylningsutlöst astma och vi ska fortsätta med medicinen varje kväll som vi gjort hittills. En ovanligare symtombild än vanligtvis men utan tvekan "rätt" bana då det hjälpte så snabbt och bra. Återbesök igen om ett år.
 
 
Och såhär stor är han nu, tio månader sen tvåårskontrollen:
 
Längd: 102,6 cm (+ 6,6 cm)
Vikt: 15,6 kg (+ 3,5 kg)
 
Han har växt massor och det märks att han äter bättre nu också. :)
 
 
Vårat stora gotroll som är full av bus och älskar sin lilla lillebror så otroligt mycket. ♥
Emelie Larsson
2014-09-06 @ 09:58:23
URL: http://creamcake.blogg.se/

Så bra att allt ordnade sig tillslut och att ni får fortsätta med medicinen. Alltså bilderna på alex o emil i gymmet! Såååå söta :D Älskar den då Alex kollar upp sådär på Emil ;D

Svar: Jaa dom är så söta på dom bilderna :D
Martina
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0