Alex 5 månader

Snart två veckor sen han blev 5 månader, ganska bra tecken på att tiden bara far iväg. På två och en halv vecka blir han redan ett halvår, herregu alltså.
 
Utvecklingen går sakta men säkert framåt. Han tränar och tränar och tränar och tränar. Ibland kan han vara nöjd av att bara ligga på golvet men oftast ska han bara snurra runt och ligga på mage för att träna på att lära sig krypa. Bakåt och åt sidorna går det, men än så länge inte framåt. Och arg blir han då han blir trött ganska snabbt av allt kämpande. Inte lätt när det inte går som man vill. ;)
 
Förutom krypträning så:
 
 - har han börjat lite smått med smakportioner. Och det var ju himlans gott med mat! Har hittills smakat på potatis, gröt, fruktpuré av olika smaker, kyckling och grönsaker, morotspuré, majspuré och varje gång vi äter och han sitter med får han smaka lite lite av våran mat, oavsett vad det är, för han blir ju alldeles till sig om han inte får smaka,. Ett matvrak är han med mammas mjölk och verkar fortsätta med det i vanlig matväg också. Riktigt roligt om han äter bra med tanke på att Emil varit väldigt strulig på den fronten.
 - har 68-74 i storlek på kläder.
 - somnar tidigt på kvällen, mellan 17.30 till 18.30. Sen äter han 3-4 ggr innan han gör morgon allt mellan 05 till 07. Det tidigare alternativet oftast. På dagarna sover han bäst ute i vagnen, dock inga fasta rutiner ännu på när han sover utan jag lägger honom då han är trött, ibland går det längre mellan och ibland kortare.
 - jollrar för fullt, mam-mam-mam är det vanliga, men nu har det börjat bli mer renare joller, så snart får vi nog höra ett ordentligt ord, lutar åt att "mamma" blir det första ordet. Just nu älskar han att skrika högt och kan vakna mitt i natten för att skrika, ibland upp till en timme, innan han är nöjd och somnar om. Tur det är glädjeskrik och inga missnöjda skrik för då hade det varit lite svårare att ha överseende med mitt i natten ;)
 - otroligt nyfiken, vill se allt och trivs därför inte alls i bärselen om man har honom vänt mot sig. Så det blir till att bära på höften med ergobabyn.
 - riktigt social och älskar när alla pratar och busar med honom.
 - storebror Emil är en självklar favorit. Han kan skratta i högan sky bara av att se på honom och älskar när han busar med honom. Dock blir det lite mer än bus ibland från storebrors sida och då får han bli så hemskt ledsen.
 - älskar sina fötter och har dem i munnen väldigt ofta.
 - besväras väldigt mycket av kliande tandkött så nu hoppas vi att de snart kommer upp de där små tänderna, så han slipper kliandet ett tag.
 - magen är relativt bra nu, men pruttar massor gör han ännu
 - är en väldigt glad och go individ och skrattar för nästan ingenting och åt vem som helst.
 - älskar närhet och att vara i famnen. Ibland kan han inte sova om man inte ligger bredvid honom och nattetid sover han tätt tätt intill en. Så otroligt mysigt med den lilla gokroppen bredvid, man sover väldigt gott. ♥
 
Och för två veckor sedan var vi på kontroll och vaccination på bvc. Han fortsätter växa i rasande fart:
 
Längd: 70 cm (+ 3,5 cm)
Vikt: 8685 g (+ 715 g)
Huvudomfång: 44,5 cm (+ 1,5 cm)
 
Vaccinationen gick som vanligt. ajajajaj för lille och ont i mammahjärtat. :( Lilla gohjärtisen. På kvällen hade han ajaj i benen och sen på natten fick han feber.
 
Skönt att det dröjer nu till nästa vaccin. Nästa bvc besök är den 8 oktober då det är dags för sexmånaderskontroll hos läkare.
 
 
♥♥♥Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0