Alex 3 månader

I måndags blev vårt gohjärta 3 månader gammal. Veckorna går och snart är han ingen liten bebis längre. Han växer så det knakar kan man verkligen säga, särskilt när man ser hans kurva på bvc. Och dit var vi igår för kontroll och vaccin. Ajajaj för dessa hemska sprutor. Så ynklig kille som fick bli ledsen. Som tur är går det över fort och då var allt frid och fröjd igen och han klämde till och med fram ett leende till bvc-sköterskan. ;)
 
Såhär såg vägning och mätning ut:
 
Längd: 64 cm (+3 cm)
Vikt: 6890 g (+955 g)
Huvudomfång: 41 cm (+1 cm)
 
Han har med andra ord växt massor under en månads tid och det har märkts massor då han växt ur storlek 56 i princip helt. Nu har han mest 62 och det tror jag blir en storlek han kommer speeda förbi fort för de sitter alldeles precis, på ett par veckor är det nog dags att ta fram 68.
 
Det som händer i hans utveckling är att han blir mer och mer med och försöker kommunicera med alla möjliga olika ljud. Försök till joller, skrikljud så han låter som en pippifågel, fräs med munnen och massor av skratt när man busar och pratar med honom. Ibland räcker det med att man bara tittar på honom och säger hej så skrattar han. Väldigt väldigt go dessa tillfällen och man blir alldeles varm i hjärtat när han skrattar och ler, särskilt när han varit så bekymrad tidigare. 
 
Magen är det stor skillnad på. Jag äter mjölkprodukter helt och hållet nu och han fixar det utan större bekymmer. Visst har han magont emellanåt men långt ifrån samma styrka som tidigare och nu har det mest betydelse om han grinar/skriker mkt och då drar in luft i magen. Han pruttar fortfarande MASSOR. Varenda dag sprakar det för fullt i blöjan och vi har så roligt åt hans brakpruttar. ;)
 
Han tränar för fullt med att vända sig från rygg till mage, men än så länge går det inte riktigt hela vägen.
På magen blir han bara arg att ligga på eller också vilar han helt avslappnad. Ingen träning där inte, håller inte ens upp huvudet. Så får se när han får nog med styrka för att orka med det. Händerna är stora favoriter att undersöka. Han håller i dem och tittar på dem hela dagarna.
 
Älskar att vara i famnen, sitter helt avslappnad och myser när man sitter med honom i soffan. Väldigt nyfiken också, så han vill gärna hänga med på en tur runt om i huset då och då och titta sig omkring på allt.
 
Ett helt underbart och otroligt älskat lillhjärta. ♥
 
 
En glad gokille hemma efter att ha fått vaccinet. Det verkar inte ha bekymrat honom alls. Ingen feber fick han heller, så himla skönt.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0