Emil 1,5 år

Idag blir lillhjärtat hela 18 månader, eller närmare bestämt ett och ett halvt år. Den första maj 2013. Känns som att tiden sen han började dagis bara svischat förbi. Jag hinner knappt börja på en ny arbetsvecka så är det redan helg och kort därefter ny vecka igen. Veckorna går så ruskigt fort.
 
I måndags hade vi tid på BVC för kontroll och vaccin.
Allt gick fint, fast Emil var inte sådär jätte sugen på att vara inne på bvc-sköterskans rum, han tyckte det var betyyydligt roligare i öppna förskolans lokaler bredvid och skulle bara springa ut dit. Tillsist lyckades vi övertala en envis lillbus med diverse leksaker, så att kontrollerna kunde göras, bakom låst dörr!
 
Längd: 89 cm (+ 6,5 cm)
Vikt: 11420 g (+ 1390 g)
Huvudomfång: 50,0 (+ 1,8 cm)
 
Vaccinet var som vanligt ingen rolig del av besöket. Ajajajaj. Och vilket hemskt plåster. Det var nästan värre än sprutan. Han pekade värre mkt på armen och beklagade sig över eländet ;)
 
Vad har då hänt det senaste halvåret?
 
Medvetenhet! Förstår massor och har blivit en envis, otroligt viljestark och egen liten individ full av hyss och rackartyg. I stort sett allt man säger åt honom förstår han. Ber man honom hämta något så gör han det, rätt sak alltså, han pekar på det han vill ha och vill han inte något, ja då är det så! Trotsåldern har börjat smyga sig fram och nog prövar han vårt tålamod mer än en gång per dag. Han pratar ännu inte så mycket med ord som vi vuxna förstår, men han gör sig förstådd på väldigt många andra sätt. Än så länge är det orden; titta där, nej, kisse, mamma och pappa som är högst prioriterade från hans mun. Månne varför han lärt sig att säga just "nej".. ?! Han säger nej till allt. ;) haha
 
Samtidigt kan han verkligen komma till ro i soffan framför en film eller ett tv-program. Nu kan han se en hel film igenom utan att ha myror i brallan och man ser hur mysigt han tycker det är att se på film. Astrid Lindgrens filmer är de filmer han hellst av allt ser på. Är det något annat som visas, särskilt tecknat, ja då är ron i kroppen inte lika bestående. Mornarna är ljuvliga då vi kan se film i flera timmar innan han vill hitta på något annat. Man får verkligen koppla av även om det sällan blir någon sovmorgon.
 
Han sover i sin säng bredvid vår säng och för det mesta kommer han över till vår säng under natten och det gör han väldigt bra på egen hand. Somnar mellan 19 och 20 och sover till allt från 5.30 till 07.
 
Äter morgon- och kvällsvälling. Matintaget där emellan beror på vilja och humör från hans sida. Ibland äter han jättebra och ibland i princip ingenting. Men vi försöker inte göra någon grej utav det. Äter han så äter han och vill han inte så vill han inte. Tillslut inser han nog att han måste äta för att inte bli hungrig och äter han dåligt till lunch så äter han oftast ganska bra till middag, så det är nog ingen fara. Det går framåt iaf, men man hoppas ju att han ska bli en icke kräsen allätare någon gång i framtiden :)
 
Storlek på kläder har han nu 86 överlag. Vissa kläder funkar ännu i 80 och en del i 92. Han har stora fötter, 14 cm mäter de på måttstickan, så storleksmässigt på skor har han 24.
 
Han busar, springer, gungar, åker rutschkana, älskar att vara utomhus, älskar bilar, traktorer - ja allt som har en motor. Han är en väldigt busig och glad trollunge helt enkelt.
 
 
Mmmmmm. Gott med mums mums ;D



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Martina Sofia Larsson

Ad astra per aspera - Till stjärnorna genom svårigheter

RSS 2.0